Törpe utca Kulturális központ

Kulturális központ építése a Hegyvidék szívében
Törpe utca Kulturális központ
Kulturális központ építése a Hegyvidék szívében

A Kulturális Szalon, amely elsősorban a XII. kerület lakóit várja változatos kulturális és közösségi programokkal. A Szalon legfőbb célja a közösségteremtés, emellett helyet ad tudományos előadásoknak, közéleti beszélgetéseknek, zenei, irodalmi esteknek, kiállításoknak, egészségvédő, egészségmegőrző kluboknak és egyéb szórakozási és időtöltési lehetőségeknek. A Szalon a Hegyvidék egyik kiemelt kulturális, alapvetően nem profitorientált intézménye. Közművelődési feladatokat lát el, tevékenysége szempontjából kiemelten fontos a tudományos és kulturális értékközvetítés, a kerületi hagyományápolás, a generációk közötti kapcsolatépítés, a közösségépítés, a civil szervezetek munkájának segítése. A kialakított Kulturális Szalon belső összterülete 663 m2, közel harmincezer tégla díszíti, minden szeglete az igényeknek megfelelően lett kialakítva. A kerületben fontos szerepet kap a fenntarthatóság, így a Törpe utcai ingatlan is a környezettudatosságot szem előtt tartva készült el. Az épületnek közel nulla a károsanyag-kibocsátása, megújuló energiával üzemel, tele van okosmegoldásokkal, akadálymentesített. A tágas terek, a hatalmas üvegfelületek, a stílusos építészeti és arculati megoldások, valamint a modern felszereltség minden elvárást kielégítenek. A kivitelezési munkákat nagyban nehezítette, hogy hely szűke miatt toronydaru telepítésére nem volt lehetőség, így a teljes kivitelezést autódaru segítségével került megvalósításra. A szomszédos épület közelsége miatt olyan speciális technológiák kerültek megvalósításra, mint a lőttbetonos munkatérmegtámasztás, illetve a közös telekhatáron lévő fa miatti mikrocölöpös munkatér határolás.

Törpe utca Kulturális központ
Törpe utca Kulturális központ
Kivitelezési munkáink során a kivételes minóséget és a munkavédelmi szabályok szigorú betartásáttartjuk a legfontosabbnak.

Ennek érdekében vállalkozásunk minőség- és környezetközpontú valamint munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszert vezetett be és alkalmaz, mely megfelel a már új szabvány szerinti MSZ EN ISO 9001:2015, MSZ EN ISO 14001:2015 és az MSZ 28001:2008 szabványok követelményeinek.

minoseg
eu